Gombás farfalle recept
A Gombás farfalle hozzávalói:- 40dkg farfalle tészta
- 40dkg gomba
- 1 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- só,bors
- 5dkg vaj
- kakukkfű
- 2dl húsleves alaplé
- 15/20dkg parmezán sajt reszelve
- snidling
A Gombás farfalle elkészítési módja:
Megolvasztjuk a vajat, megdinszteljük benne a fokhagymát, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát (kb.10 percig főzzük)+a tejfölt.Ezt felöntjük a húsleves alaplével. Közben kifőzzük a tésztát-leszűrjük, majd összekeverjük a fűszerekkel.
Tálalás:
Tésztát tányérra tesszük s erre a gombamártást vagy összekeverjük eleve az egészet.
Tetejét megszórjuk a sajttal.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 4c35511f0b, 2009. aug. 23. 22:20
A gombás farfalle elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.