Csirke francia módra recept
A Csirke francia módra hozzávalói:1db konyhakész csirke
25dkg füstölt oldalas
50dkg apró hagyma
25dkg sampinyongomba /konzerv/
3ek. vaj
3ek. olaj
1 szél babérlevél,petrezselyem zöldje,1 csipetnyi kakukkfű/timián/
1 gerezd fokhagyma
4dl vörösbor
2ek. liszt
1dl húsleves/készülhet leveskockából/
A Csirke francia módra elkészítési módja:
A csirkét 6-8 darabra vágjuk és besózzuk. Az oldalast kockékra vágjuk, egy kis vajon megpiritjuk, majd kiszedjük egy tányérra. A maradék zsiradékon fél óráig pároljuk a megtisztitott apró hagymát. A gombát megpároljuk a többi vajon, majd tányérra szedjük. A csirkedarabokat forró olajon mindkét oldalról megsütjük. A sült oldalast egy tepsibe rakjuk, és rátesszük a csirkét. Zúzott fokhagymával, babérlevéllel, kakukkfűvel és apróra vágott petrezselyem zöldjével fűszerezzük. A vörösborban elkeverjük a lisztet, és a húsokra öntjük. Hozzáöntjük a levest is, majd letakarjuk, és forró sütőben kb. 30 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a gombát és a hagymát, és még 15 percig együtt pároljuk. Párolt rizzsel vagy hasábburgonyával kináljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: kazmer93@freemail.hu, 2008. jún. 3. 10:24
A csirke francia módra elkészítési módja és hozzávalói.