Burgonyáskenyér recept
A Burgonyáskenyér hozzávalói:40dkg sima liszt
2dkg élesztő
2,5dl viz
só,cukor
1ek.vaj
20 dkg kockára metélt burgonya
A Burgonyáskenyér elkészítési módja:
A burgonyát vajon lassú tűzön 5 percig sütjük/de nehogy megbarnuljon/, majd hagyjuk kihűlni. Az élesztőt a cukorral és a vizzel összekeverjük és hozzáadunk egy kevés vizet. Sűrű kását kapunk, amelyet 10 percig kelni hagyunk, majd a liszttel, a burgonyával és a sóval összedolgozzuk. Húsz percig pihentetjük, majd újra bedagasztuk. Henger alakúra formáljuk, 5 részre osztjuk, és kis cipókat formálunk belőle, majd megszórjuk liszttel, és sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: kazmer93@freemail.hu, 2008. jún. 2. 12:20
A burgonyáskenyér elkészítési módja és hozzávalói.