Juhtúrós töltött krumpli recept
90 perc
633 kcal
12 közepes krumpli
25 dkg juhtúró
1 dl tejföl
12 szelet bacon szalonnacsík
só
bors
babérlevél
petrezselyem
1+3 ek. olaj
A Juhtúrós töltött krumpli elkészítési módja:
A krumplikat megfőzzük babérlevéllel és sóval ízesített vízben.Tisztítjuk,majd hagyjuk kihűlni. Petrezselymet tisztítjuk,majd finomra vágjuk. Összekeverjük a juhtúrót,tejfölt,bors,petrezselyem A krumplikat kettévágjuk,közepüket kivájjuk,majd az üregekbe töltjük a krémet,és baconszalonnával körbetekerjük.A krumpliforgácsot egy tűzálló tálba tesszük,amibe sütni fogjuk,meglocsoljuk olajjal,és ráhelyezzük a krumplikat. 35-40 percig,pirulásig sütjük.
Salátával finom, könnyű vacsora.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: a106211d56, 2010. márc. 13. 08:05
A juhtúrós töltött krumpli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.