Fokhagymás-sajtos vaj-pulyka recept
A Fokhagymás-sajtos vaj-pulyka hozzávalói:pulykamell filé
liszt a forgatáshoz
bors
pirospaprika
fokhagyma
sajt
zsiradék a sütéshez
A Fokhagymás-sajtos vaj-pulyka elkészítési módja:
A fokhagymát nyomóval összetörjük, kis vízzel elkeverjük. A húst felszeleteljük, picit kiklopfoljuk, enyhén besózzuk(esetleg fokhagymasóval). A hússzeleteket lazán átforgatjuk a lisztben és a forró zsiradékban kisütjük. Ahogy kivesszük tálra tesszük, és rögtön borsot őrlünk rá, pirospaprikával meghintjük, picit teszünk a fokhagymából a tetejére eloszlatva, majd finoman szórjuk sajttal.
-Gyorsan kell csinálni, hogy még forró legyen és ráolvadjon a sajt!
-A lisztes forgatás miatt pillanatok alatt megsül a hús, és vajpuha lesz.
-Másik variáció, hogy zsiradékkal kikent előmelegített tepsibe helyezzük a lisztbeforgatott hússzeleteket. Sütőben átsütjük az egyik oldalát, majd megfordítgatjuk és megszórjuk borssal, paprikával, rátesszük a fokhagymát és a sajtot, és kis időre még visszatesszük a sütőbe.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: c42a13b98c, 2008. aug. 23. 23:38
A fokhagymás-sajtos vaj-pulyka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.