Hentestokány recept
A Hentestokány hozzávalói:6 személyre:
1 kg pulykacomb-filé
30 dkg kockázott bacon
1.ek zsiradék
1 közepes fej vöröshagyma
8-10 db közepes kovászos vagy sós-vizes uborka (nem csemege!!!)
4 ek. liszt
4 gerezd fokhagyma
2 ek. mustár
só, bors, pirosparika
A Hentestokány elkészítési módja:
A bacont elkezdjük pirítani a zsiradékon, hozzáadjuk a felkockázott hagymát, majd rövid pirítás után lassú tűzön pároljuk. Eközben a húst megtisztítjuk, kb. centis darabkákra felkockázzuk, és beöntjük az edénybe. Nagyobb lángon pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Ekkor megszórjuk a 4 ek. liszttel, pici pirospaprikát teszünk hozzá, összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, de a sóval vigyázzunk, mert az uborkából még kerül bele! Amíg a hús fő, addig vékonyra felcsíkozzuk az uborkát és kb. két centis darabokra vágjuk a csíkokat (a levét se öntsük ki!). Amikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk az uborkát és a levét, amit a csíkozásnál eresztett ki, az átnyomott fokhagymát, a mustárt, és szükség esetén fölöntjük annyi vízzel, hogy továbbra is ellepje. Megkóstoljuk, ízlés szerint teszünk még hozzá sót, borsot, esetleg mustárt, fokhagymát, és addig főzzük, míg a hús és az ubi is megpuhul. Rizzsel vagy nokedlival tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: c42a13b98c, 2008. aug. 22. 22:52
A hentestokány elkészítési módja és hozzávalói.