Vargabélesem recept
A Vargabélesem hozzávalói:50 dkg félzsíros tehéntúró
20 dkg porcukor
4 db tojás
25 dkg cérnametélt
1 nagy tejföl(fél literes/450g)
2 cs. vaníliás cukor
1 csomag (6 db) réteslap
10 dkg vaj
ízlés szerint mazsola vagy egyéb gyümölcs
A Vargabélesem elkészítési módja:
A tésztát enyhén sós vízben feltesszük főni (nem kell puhára), (a mazsolát beáztatjuk). A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, hozzákeverjük az áttört túrót, majd a tejfölt. Ha a tészta félig megfőtt, akkor leszűrjük és azt is hozzáadjuk (ekkor kell a mazsolát/gyümölcsöt is), és finoman belekeverjük a fehérjehabot. A tepsit kibéleljük 3 réteslappal úgy, hogy mindegyiket lerakás után megkenjük vajjal. Beleöntjük a masszát a tepsibe, eloszlatjuk, és a maradék 3 réteslappal lefedjük az előző módon, végül a tetejét is megkenjük alaposan vajjal. Közepes lángon/fokozaton 20-30 percig sütjük (a tetején a réteslap legyen barna, de ne fekete:-)). A sütőből kivéve még forrón megszórjuk porcukorral.
Ha savanykásabb gyümölcsöt teszünk bele, akkor lehet több cukrot keverni hozzá, és ízlés szerint reszelt citrom/narancshéjjal is készíthető.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: c42a13b98c, 2009. márc. 10. 23:17
A vargabélesem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.