Szalagos fánk Ági módra recept
A Szalagos fánk Ági módra hozzávalói:50 dkg liszt
2 tojás sárgája
3 dkg élesztő
5 dkg langyos vaj
3 dl tej
0.5 dl rum
só
cukor
A Szalagos fánk Ági módra elkészítési módja:
A lisztet átszitáljuk.Hozzáadjuk a tojássárgáját,rumot,késhegynyi sót,a langyos vajat.Hozzáadjuk az 1 dl tejben,kevés cukorral megfuttatot élesztőt,végül apránként a többi langyos tejet.Jól kidolgozzuk,nem kell megijedni lágy,ragadós tészta lesz. Konyharuhával letakarva meleg helyre tesszük,és kétszeresére kelesztjük.Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk,és kb 10 cm fánkokat szaggatunk belőle.Letakarva még 15-20 percig hagyjuk.Meleg nem túl forró olajban sütjük.Mindig a deszkán felül lévő részt rakjuk alulra,és az első oldal fedő alatt sütjük,a másikat fedő nélkűl.
Én egy csomag torta bevonót megcsináltam,és 1-1-evőkanálnyi jutott mindegyik fánkra.13 db lett.Ezt megszórtam tortadarával,és nagyon finom!
Természetesen ízlés szerinti lehet a tortabevonó,nekem Marcipános volt itthon.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: smudlaagi54, 2009. jan. 7. 12:25
A szalagos fánk Ági módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.