Csirkemell füstölt tarjával és almával recept
A Csirkemell füstölt tarjával és almával hozzávalói:Csirkemell füstölt tarjával és almával
Hozzávalók:
• 50 dkg csirkemellfilé
• 2-3 db alma
• 20 dkg füstölt tarja (vagy karaj, sonka)
• 20 dkg füstölt sajt (finom akár trappistával is)
• só
• bors
A Csirkemell füstölt tarjával és almával elkészítési módja:
Elkészítés: A csirkemelleket vékony szeletekre vágom, ugyanezt teszem a füstölt tarjával is. A tarját megpirítom, közben a csirkemelleket kicsit megsózom, borsozom (de ne sózzuk túl, mert a tarja meg a füstölt sajt is sós). Majd a szépen megpirult tarja szeleteket kiszedem egy tányérra, és a megmaradt zsiradékban megpirítom a melleket. Ha szükséges, felöntöm kevés olívaolajjal. Érdemes teflon serpenyőben készíteni, mert nem ég oda, és szépen megpirulnak a hússzeletek benne. Eközben megpucolom az almákat, felvágom vékony szeletkékre, a sajtot pedig lereszelem. Amint elkészült a hús, egy sütőtálat kikenek olívaolajjal, beleteszem a csirkemelleket, majd az almaszeleteket, erre a tarjaszeletek kerülnek, végezetül megszórom a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben (180-200 fok) kb. 15 percet sütöm, hogy az ízek összeolvadjanak, és a sajt szépen rásüljön a tetejére.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: c6b27363e5, 2009. jan. 7. 09:11
A csirkemell füstölt tarjával és almával elkészítési módja és hozzávalói.