Spaghetti bagna cauda recept
A Spaghetti bagna cauda hozzávalói:30dkg spaghetti
5dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
6, 7 szardellafilé
2dl olívaolaj
mártogatáshoz zöldségek,
kenyér
A Spaghetti bagna cauda elkészítési módja:
Feltesszük főni a tésztát. Finomra aprítjuk a fokhagymagerezdeket. Kis lábasban felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a fokhagymát, néhány percig dinszteljük, semmiképpen ne kapjon színt. Hozzáadjuk a szardellafiléket, addig kevergetjük, amíg teljesen beleolvad a vajba. Ekkor lassan hozzáadjuk az olívaolajat, ezzel már nem főzzük, csak átmelegítjük. Összeforgatjuk a tésztával.
A bagna cauda piemonti specialitás, tulajdonképpen egyfajta olasz fondü. Valójában nem más,
mint egy fokhagymás-olívaolajos, szardellás mártás, amelyet melegen tálalnak,
és amelybe jellemzően zöldségeket mártogatnak.
(Vagy hagyományosan, friss bagettel és zöldségekkel kínáljuk)
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. júl. 12. 09:19
A spaghetti bagna cauda elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.