Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Spaghetti bagna cauda recept

Spaghetti bagna cauda recept

A Spaghetti bagna cauda hozzávalói:
30dkg spaghetti
5dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
6, 7 szardellafilé
2dl olívaolaj
mártogatáshoz zöldségek,
kenyér


A Spaghetti bagna cauda elkészítési módja:
Feltesszük főni a tésztát. Finomra aprítjuk a fokhagymagerezdeket. Kis lábasban felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a fokhagymát, néhány percig dinszteljük, semmiképpen ne kapjon színt. Hozzáadjuk a szardellafiléket, addig kevergetjük, amíg teljesen beleolvad a vajba. Ekkor lassan hozzáadjuk az olívaolajat, ezzel már nem főzzük, csak átmelegítjük. Összeforgatjuk a tésztával.

A bagna cauda piemonti specialitás, tulajdonképpen egyfajta olasz fondü. Valójában nem más,
mint egy fokhagymás-olívaolajos, szardellás mártás, amelyet melegen tálalnak,
és amelybe jellemzően zöldségeket mártogatnak.

(Vagy hagyományosan, friss bagettel és zöldségekkel kínáljuk)


Kategória: Egytálételek receptjei


A spaghetti bagna cauda elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook