Sütőtökös risotto recept
A Sütőtökös risotto hozzávalói:40 dkg sütőtök
35 dkg risottonak való rizs
1,5 l hús/zöldségalaplé
1 dl száraz fehérbor
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
vaj
reszelt parmezán
friss zsályalevél
A Sütőtökös risotto elkészítési módja:
A felkockázott hagymát vajon dinszteljük, adjuk hozzá a pucolt, kb. 1,5x1,5cm kockákra vágott sütőtököt, a zsályaleveleket, majd a rizst. Ha üvegesedni kezd a rizs, öntsük hozzá a bort, folyamatosan keverjük. Ha a rizs magába szívta a bort, jöhet az első merőkanál forró alaplé, vele együtt a felpirított fokhagyma. És így tovább. Mindig várjuk meg, amíg a rizs majdnem felszívta a levet, csak ezután jöjjön a következő adag. Ha megfőtt a rizs (18-20 perc), az utolsó adag levet, nem főzzük el teljesen. Keverjünk bele még egy diónyi vajat és 5 dkg reszelt parmezánt, azonnal tálaljuk. A tányérban reszeljünk rá újra parmezánt, locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. júl. 11. 08:47
A sütőtökös risotto elkészítési módja és hozzávalói.