Habcsókos-almás csiga narancsmázzal recept
A Habcsókos-almás csiga narancsmázzal hozzávalói:A tésztához:
60 dkg finomliszt
1 tk. só
1 ek. cukor
1 tojás
120 g tejföl
kb. 2 dl tej
2 dkg élesztő
5 dkg puha vaj
10 dkg vaj
1 ek. liszt
Töltelékhez:
5 db alma
őrölt fahéj
egy csillagánizs
4-5 ek. cukor
5 dkg mazsola
3 tojásfehérje
10 dkg cukor
csipet só
Mázhoz:
narancslekvár (házi)
2-3 ek. fehérrum
A Habcsókos-almás csiga narancsmázzal elkészítési módja:
Az összes hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe készítettem, majd a dagasztás programon egy nem túl lágy, jól nyújtható tésztát dagasztottam. A kikapcsolt gépben hagytam pihenni kb. 20 percig. Míg pihent kikevertem a puha vajat a liszttel. Ezután a tésztát 2, 3 mm vastagra nyújtottam, majd megkentem a lisztes vajjal. A rövidebb oldalától kezdve feltekertem mint egy beiglit. Kettévágtam és egy ruhával letakarva hűvös helyen pihentettem kb. 2 órán keresztül. Míg a tészta pihent, megpároltam az almát. A gyümölcsöket először meghámoztam, majd cikkekre vágtam és vékonyan felszeleteltem. Meghintettem a 4-5 ek. cukorral, őrölt fahéjjal, beleszórtam a mazsolát és egy csillagánizst is. Lassú tűzön óvatosan megpároltam, vigyázva, hogy épp csak megpuhuljanak. Kihűtöttem. Egy csipet sóval és a 10 dkg cukorral fényes, kemény habot vertem a tojásfehérjékből. Lisztezett deszkán 2, 3 mm vastag téglalapra nyújtottam a pihentetett tésztákat. Mindkettőt megkentem habbal, elosztottam rajta a párolt almát (a csillagánizst kidobtam), majd feltekertem mint egy beiglit. Kb. 2,5 cm vastag szeletekre vágtam őket. Sütőpapíros tepsin hagytam kb. 30 percig pihenni, ezalatt a sütőt előmelegítettem 180 fokra. 15, 18 perc alatt sülnek készre. A narancslekvárt a rummal mikróban összemelegítettem és vastagon bekentem vele a forró csigákat.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. júl. 9. 08:01
A habcsókos-almás csiga narancsmázzal elkészítési módja és hozzávalói.