Rétes zöldspárgával, fehérspárga szószban recept
A Rétes zöldspárgával, fehérspárga szószban hozzávalói:1 csomag leveles tészta
250 gramm ricotta
1 citrom reszelt héja
1 csomag zöldspárga
A szószhoz:
1 csomag fehérspárga
2 dl tejszín
5-6 apróra vágott mentalevél
fél dl fehérbor
1 kis fej főzőhagyma
só, fehérbors
3 dkg vaj
A Rétes zöldspárgával, fehérspárga szószban elkészítési módja:
A zöldspárgát félig megfőzzük, majd lecsöpögtetjük. A ricottát kikeverjük a citromhéjjal, enyhén megsózzuk, majd a kiterített, vékonyra nyújtott leveles tésztára kenjük. Ráfektetjük az előkészített zöldspárgákat, és feltekerjük. Tetejét megkenjük egy kis tojásfehérjével és olajjal, majd 180 fokos sütőben halványpirosra sütjük. A szószhoz a hagymát felaprítjuk, majd a felolvasztott vajban megpároljuk. Felöntjük a fehérborral és beletesszük a tisztított, felvágott fehérspárgát – a spárgasípokat félretesszük. Puhára pároljuk, majd pürésítjük, ezután öntjük fel a tejszínnel és adjuk hozzá a spárgasípokat. Együtt felfőzzük, sózzuk, borsozzuk, és az apróra vágott mentával, a rétes mellé tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. júl. 6. 07:31
A rétes zöldspárgával, fehérspárga szószban elkészítési módja és hozzávalói.