Ricottával töltött cukkini recept
80 perc
Szénhidrátszegény
Zsírszegény
426 kcal
2 cukkini
30 dkg friss spenót
1 evőkanál vaj
5 dkg fenyőmag
2 kis fej vöröshagyma
3 evőkanál olívaolaj
10 dkg főtt sonka
10 dkg főtt (sertés, borjú vagy pulyka egyaránt lehet) darált hús
25 dkg ricotta sajt
8 dkg reszelt sajt
őrölt bors
só
A Ricottával töltött cukkini elkészítési módja:
A megmosott cukkinikat hosszában félbevágjuk, a magjaikat kiskanállal kivájjuk. A belsejüket villával összetörjük, és a felmelegített vajban az összetépkedett spenótlevelekkel együtt megfuttatjuk. Kinyomkodjuk a nedvességet, és belekeverjük a fenyőmagot. Az apróra vágott hagymát az olajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a darált húst meg a finomra vágott sonkát, és 5 percig közepes lángon pirítjuk. A ricottát elkeverjük 5 dkg reszelt sajttal meg a spenótos pürével, hozzáadjuk a húsos keveréket, és sóval, borssal ízesítjük. Megtöltjük a cukkinikat, és kivajazott sütőtálra tesszük. Meghintjük a maradék reszelt sajttal, meglocsoljuk olívaolajjal, és forró sütőben 25 percig sütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Mókica, 2006. júl. 9. 04:17
A ricottával töltött cukkini elkészítési módja és hozzávalói.