Sárgabarack-flán recept
A Sárgabarack-flán hozzávalói:1/2 kg sárgabarack
2 evőkanál porcukor+5 dkg
3 egész tojás
2 dl tejszín
1/2 dl tej
1 cs.vaníliás cukor
A Sárgabarack-flán elkészítési módja:
A sárgabarackot félbe vágjuk magozzuk.4 kis tűzálló tálat vastagon kikenünk margarinnal,majd beletesszük a barackokat,meghintjük porcukorral.Simára keverjük a tojásokat a tejszínnel és a tejjel hozzáadjuk az 5 dkg porcukrot végül egy csomag vaníliás cukorral ízesítjük.A barackokra öntjük a masszát.A tálkákat egy tepsibe rakjuk úgy, hogy alá ujjnyi magasan meleg vizet öntünk.Előmelegített sütőben 45 percig gőzben sütjük. Melegen hidegen is fogyasztható
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2011. júl. 7. 17:04
A sárgabarack-flán elkészítési módja és hozzávalói.