Kávés-mogyorós szelet recept
A Kávés-mogyorós szelet hozzávalói:38 dkg margarin
30 dkg cukor
1 zacskó vaníliás cukor
csipetnyi só
9 tojás
20 dkg darált mogyoró
1,5 zacskó sütőpor
45 dkg liszt
2 dl erős kávé
6-7 ek. kávélikőr
2 zacskó karamellízű pudingpor (főzős: fél liter tejhez)
1 liter tej
250 gramm tejszín
1 doboz (850 ml) sárgabarackbefőtt
a díszítéshez: 1-2 evőkanál kakaópor és kávészemek
A Kávés-mogyorós szelet elkészítési módja:
A margarint krémesre keverjük 20 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval. A szétválasztott tojások sárgáját egyenként a vajas keverékbe dolgozzuk. A mogyorót és a sütőport a lisztbe vegyítjük, majd a kávéval és a likőrrel váltakozva a masszához adjuk. A tojásfehérjéket 2-3 adagban kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk. Margarinnal kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőbe toljuk. 175 fokon kb. 30 percig sütjük. A pudingport a maradék tejjel és cukorral elkszítjük a szokott módon. Tálba öntjük, folpackkal letakarjuk, rövid ideig hűlni hagyjuk, majd hűtőszekrénybe állítjuk. Kemény habbá verünk 1 dl tejszínt és a hideg pudingba forgatjuk. A krémet hullámosan a süteményre kenjük, és fél órára hűtőbe tesszük. A süteményt meghintjük kakaóporral és 20 szeletre vágjuk. A maradék tejszínből vert habot csillagcsöves nyomózsákba töltjük. A szeleteket habrózsákkal, a lecsöpögtetett barackokkal és kávészemekkel díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2013. jún. 17. 18:03
A kávés-mogyorós szelet elkészítési módja és hozzávalói.