Hamis krémtúrós szelet recept
A Hamis krémtúrós szelet hozzávalói:A tésztához:
40 dkg liszt
15 dkg cukor
10 dkg margarin
7 ek tej
1 tojás
fél cs sütőpor
1 cs vanillincukor
1 citrom reszelt héja
csipet só
A töltelékhez:
5 dl tej
2 cs vaníliás pudingpor
20 dkg cukor
1 nagy és 1 kis pohár tejföl
fél citrom leve
A Hamis krémtúrós szelet elkészítési módja:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük. A krémhez a fél liter tejet, cukrot és pudingport összefőzzük, majd hűlni hagyjuk. A tésztát ketté vesszük, mindkét buciból tepsi méretű lapot nyújtunk. Az egyiket kivajazott tepsi aljára fektetjük. Ha a krém kihűlt, hozzákeverjük a kis és nagy pohár tejfölt és a fél citrom levét. Az így kapott krémmel megkenjük a tepsiben lévő tésztalapot, majd ráhelyezzük a másik kinyújtott lapot. A tetejét villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben készre sütjük. Porcukorral tálaljuk, melegen és hidegen is isteni!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. jún. 17. 06:58
A hamis krémtúrós szelet elkészítési módja és hozzávalói.