Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Töltött mángold recept

Töltött mángold recept

A Töltött mángold hozzávalói:
50 dkg mángold
35 dkg darált sertéshús
10 dkg főtt barna rizs
2 evőkanál olaj
1 db tojás
2 dl tejszín vagy tejföl
2 evőkanál finomliszt
tej

őrölt bors
olaj


A Töltött mángold elkészítési módja:
A darált húst a főtt rizzsel, a tojással, sóval meg borssal összedolgozzuk, és 8 részre osztjuk. Mindegyik gombócot mángoldlevelekbe burkoljuk. A maradék megtisztított mángoldot laskára vágjuk, és forró olajba rakjuk. Megsózzuk, és amikor levet ereszt, a töltelékeket egymás mellé belehelyezzük. Fedő alatt, lassú tűzön fél óráig pároljuk, majd kiszedjük. A visszamaradt, vágott mángoldot a liszttel simára kevert tejszínnel besűrtjük, turmixoljuk, és ha szükséges, kevés tejjel hígítjuk. A töltelékeket belerakjuk, és még egyszer átforraljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A töltött mángold elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook