Töltött mángold recept
A Töltött mángold hozzávalói:50 dkg mángold
35 dkg darált sertéshús
10 dkg főtt barna rizs
2 evőkanál olaj
1 db tojás
2 dl tejszín vagy tejföl
2 evőkanál finomliszt
tej
só
őrölt bors
olaj
A Töltött mángold elkészítési módja:
A darált húst a főtt rizzsel, a tojással, sóval meg borssal összedolgozzuk, és 8 részre osztjuk. Mindegyik gombócot mángoldlevelekbe burkoljuk. A maradék megtisztított mángoldot laskára vágjuk, és forró olajba rakjuk. Megsózzuk, és amikor levet ereszt, a töltelékeket egymás mellé belehelyezzük. Fedő alatt, lassú tűzön fél óráig pároljuk, majd kiszedjük. A visszamaradt, vágott mángoldot a liszttel simára kevert tejszínnel besűrtjük, turmixoljuk, és ha szükséges, kevés tejjel hígítjuk. A töltelékeket belerakjuk, és még egyszer átforraljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. jún. 15. 06:33
A töltött mángold elkészítési módja és hozzávalói.