Mángold krémleves recept
A Mángold krémleves hozzávalói:25-30 dkg mángold levél alaposan megmosva
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 nagy tejfol
só
bors
vegeta
A Mángold krémleves elkészítési módja:
A vöröshagymát apróra vágva megpirítjuk, beledobjuk a fokhagymát, felengedjük vízzel, és beletesszük a csíkokra vágott mángold leveleket. 10-15 perc múlva, mikorra a levelek átpuhultak, beleöntjük a tejfolt, majd turmixoljuk. Ízesítsük sóval, borssal, vegetaval. Ha sűrűbben szeretjük, tehetünk bele egy kisebb reszelt burgonyát a mángold levelekkel együtt, vagy felöntés előtt piríthatunk rajta egy kis lisztet, rántásként.
Nagyon finom és krémes.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. jún. 14. 06:26
A mángold krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.