Köménymagleves buggyantott tojással recept
30 perc
A Köménymagleves buggyantott tojással hozzávalói:
4 db tojás
2 kiskanál köménymag
1,5 liter víz
só,olaj
1 evőkanál liszt
1 kiskanál pirospaprika
2 evőkanál citromlé
csipetnyi őrölt fekete bors
1 csokor zöldpetrezselyem
1 szelet pirított kenyér kis kockára vágva.
A Köménymagleves buggyantott tojással elkészítési módja:
A lisztet az olajban - állandó keverés mellett - világosbarnára pirítjuk. Beleszórjuk a pirospaprikát és felöntjük vízzel. Közben megsózzuk és beleszórjuk a köménymagot is, majd kb 5-6 percig főzzük. Tűzről lehúzzuk és leszűrjük a levet a magokról. Visszatesszük a tűzre és ízesítjuk citromlével, csipetnyi borssal. A tojásokat egészben belebuggyantjuk a forrásban levő levesbe és még főzzül 3-4 percig. Jó, ha a tojások belseje híg marad.Tálalás előt megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel és pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2013. jún. 1. 04:16
A köménymagleves buggyantott tojással elkészítési módja és hozzávalói.