Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Különleges diótorta recept

Különleges diótorta recept

A Különleges diótorta hozzávalói:
A tésztához:
reszelt citromhéj
50 dkg porcukor
2 evőkanál citrom leve
10 db tojásfehérje

A töltelék 3. részéhez:
20 dkg porcukor
25 dkg margarin

A töltelék 2. részéhez
3 evőkanál cukor
3 evőkanál étkezési keményítő
1 dl tej

A töltelék 1. részéhez
5 db tojássárgája
1 dl tej
20 dkg dió


A Különleges diótorta elkészítési módja:
A tojásfehérjét felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a citromhéjat és a citromlevet. Az elkészített masszát három részre osztva, adagonként külön-külön a kikent formába öntjük és előmelegített sütőben 10 percig sütjük 150 °C fokon. A tejbe belekeverjük a diót és a tojássárgákat, majd folytonos keverés közben forrásig hevítjük. Ezután lehűtjük. A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a kis tejben elkevert étkezési keményítőt és a cukrot. Ha a massza besűrűsödött, hozzáadjuk az első töltelékhez és kihűtjük. Habosra keverjük a Ramát a porcukorral. Hozzáadjuk az előzőleg összeállított és kihűtött krémhez. A lapokat megkenjük a töltelékkel, és egymásra rakjuk őket. A krémmel megkenjük a torta tetejét is, és tejszínhabbal díszítjük. Hidegen találjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A különleges diótorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook