Különleges diótorta recept
A Különleges diótorta hozzávalói:A tésztához:
reszelt citromhéj
50 dkg porcukor
2 evőkanál citrom leve
10 db tojásfehérje
A töltelék 3. részéhez:
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
A töltelék 2. részéhez
3 evőkanál cukor
3 evőkanál étkezési keményítő
1 dl tej
A töltelék 1. részéhez
5 db tojássárgája
1 dl tej
20 dkg dió
A Különleges diótorta elkészítési módja:
A tojásfehérjét felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a citromhéjat és a citromlevet. Az elkészített masszát három részre osztva, adagonként külön-külön a kikent formába öntjük és előmelegített sütőben 10 percig sütjük 150 °C fokon. A tejbe belekeverjük a diót és a tojássárgákat, majd folytonos keverés közben forrásig hevítjük. Ezután lehűtjük. A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a kis tejben elkevert étkezési keményítőt és a cukrot. Ha a massza besűrűsödött, hozzáadjuk az első töltelékhez és kihűtjük. Habosra keverjük a Ramát a porcukorral. Hozzáadjuk az előzőleg összeállított és kihűtött krémhez. A lapokat megkenjük a töltelékkel, és egymásra rakjuk őket. A krémmel megkenjük a torta tetejét is, és tejszínhabbal díszítjük. Hidegen találjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. jún. 13. 06:21
A különleges diótorta elkészítési módja és hozzávalói.