Krémes almatorta recept
A Krémes almatorta hozzávalói:A tésztához:
20 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
1/2 csomag vaníliás cukor,
3 evőkanál porcukor,
2 evőkanál olaj,
3 evőkanál natúr joghurt,
2 evőkanál túró,
reszelt citromhéj,
só.
A töltelékhez:
4 nagy alma,
citromlé,
3 tojás,
1 dl tejszín,
1 evőkanál porcukor,
1/2 csomag vaníliás cukor.
A Krémes almatorta elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és fóliába csomagolva 1 órát a hűtőben pihentetjük. A kinyújtott tésztával kibélelünk egy tortaformát úgy, hogy 4 cm pereme maradjon. Ráfektetjük a citromlével meglocsolt almaszeleteket, és előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Majd a felvert tojáshoz keverjük a tejszínt és a cukrokat, és a tetejére öntjük. Tovább sütjük még 20 percig, amíg szép aranyszínű lesz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. okt. 30. 21:34
A krémes almatorta elkészítési módja és hozzávalói.