Babbal töltött marhatekercs snidlinges tormamártással recept
A Babbal töltött marhatekercs snidlinges tormamártással hozzávalói:600 g marha színhús
100 g darált sertéshús
1 tojás
700 g főtt bab
100 g sonka
100-120 g póréhagyma
só
fehér bors
1 dl olaj
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
50 g vaj
1 evőkanál liszt
1 csokor snidling
4 evőkanál reszelt tonna
1 dl tejszín
A Babbal töltött marhatekercs snidlinges tormamártással elkészítési módja:
Először a tölteléket készítjük el: összekeverjük a darált húst, a tojást, a megfőtt babot; valamint a kockára vágott és picit megpirított sonkát és póréhagymát. Sóval és - a sonka miatt óvatosan - fehérborssal fűszerezzük. A húst vékonyra kiveregetjük; a közepére helyezzük a tölteléket, majd felcsavarjuk. A tekercset 3-4 helyen cérnával körbekötjük (vagy alufóliába tekerjük), majd zöldségágyra helyezve, 150 C-fokon, gyakori locsolgatással készre sütjük. Ügyeljünk, hogy ne száradjon ki. A mártáshoz a vajat felmelegítjük; majd lisztet adunk hozzá. Ha habzik. a hús párolólevéből teszünk bele, majd hozzáadjuk a reszelt tormát és a snidlinget. Kiforraljuk, tejszínnel dúsítjuk, ha szükséges, sózzuk. Tálaláskor fölszeleteljük a húsokat, ízlés szerint tálaljuk a mártással, főtt burgonyával, esetleg zöldséggel is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: monit007, 2009. okt. 20. 20:05
A babbal töltött marhatekercs snidlinges tormamártással elkészítési módja és hozzávalói.