Amaretto kekszek recept
25 kcal
1 gramm
1 gramm
300 g hámozott, darált mandula
1-2 evőkanál Amaretto likőr (mandulalikőr)
2 friss tojásfehérje
500 g porcukor
Az Amaretto kekszek elkészítési módja:
A mandulából, az Amarettoból, a tojásfehérjéből és 480 g porcukorból tésztát gyúrunk. A sütőt 150ºC-ra (gázsütő 1. fokozat) melegítjük. A tésztát nagy, vagy közepes lyukú habzsákba töltjük, és egy alufóliával bélelt (az alufóliáról könnyebben elválik a megsült sütemény) tepsire cseresznye nagyságú golyókat nyomunk. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük. A kekszecskéket még melegen megszórjuk a maradék porcukorral.
Tipp: a golyócskákat kézzel is készíthetjük, ha a kinyomáshoz túl keményre sikerülne a tészta
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: monit007, 2009. okt. 17. 16:17
Az amaretto kekszek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.