Serpenyős csirke - Pollo in padella recept
A Serpenyős csirke - Pollo in padella hozzávalói:1 csirke
nyers sonka
só
bors
1 gerezd fokhagyma
1 rozmaringág
fehér bor
3-4 paradicsom; húsos paprika
ízlés szerint.
A Serpenyős csirke - Pollo in padella elkészítési módja:
A megtisztított és kibelezett csirkét darabokra vágjuk, kendővel megszárítjuk. Serpenyőben előbb kis nyers sonkakockákat pirítunk, majd a csirke darabjait is hozzáadjuk, s addig forgatjuk, míg szépen meg nem barnulnak szintén. Következik a sózás, borsozás, kerül a csirkéhez egy gerezd fokhagyma és egy rozmaringág is. Leöntjük azonnal fehérborral, s mialatt a bor elpárolog, teszünk még az egészhez három-négy szép, megtisztított paradicsomot. Most kétféle folytatás képzelhető el: vagy víz adagolásával pároljuk a csirkét, míg meg nem puhul, vagy húsos paprika kerül hozzá. A sárga, piros vagy zöld paprikákat– először roston a parázsra tesszük, ahol egyrészt megpuhulnak, másrészt vékony bőrük könnyen lehúzható lesz. Mivel a paprika ezzel meg is van, a csirkéhez csak tálaláskor adjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: monit007, 2009. okt. 22. 22:46
A serpenyős csirke - pollo in padella elkészítési módja és hozzávalói.