Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Segesvári egresleves recept

Segesvári egresleves recept

A Segesvári egresleves hozzávalói:
1 kg marhahús
3 murok
2 petrezselyemgyökér
1 kisebb zeller
1 közepes fej hagyma
3-4 csésze egres
1 ek petrezselyemzöldje
3 ek liszt
2 dl tejföl vagy tejszín

cukor


A Segesvári egresleves elkészítési módja:
A marhahúst és a leveszöldséget 3 liter vízben kevés sóval addig főzzük, amíg a hús megpuhul. A levet leszűrjük. A letisztított, megmosott egrest a lében addig főzzük, amíg sárgás színe lesz. Vigyázzunk, nehogy túlfőzzük, mert a bogyók felhasadhatnak! A fövés végén beletesszük a finomra vagdalt petrezselyemzöldjét. A tejszínt a liszttel simára kavarjuk, és ezzel a levest besűrítve még egyszer felfőzzük. Ízlés szerint megcukrozhatjuk. A húst szeletekre vágjuk, a tálba rendezzük, kenyérszeletekkel körülrakjuk, és a forró leveset ráöntjük. A zöldségekkel együtt tálaljuk.

Egyes vidékeken az egrest szitán áttörve keverik vissza a levesbe. Máshol az egres-mennyiség háromnegyedét áttörik, egynegyedét pedig egészben hagyva, az elkészült ételbe teszik Készíthető alig érett ribizkéből vagy apró szemű, savanykás szőlőből is.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A segesvári egresleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook