Töltött csirke-roládok (Stuffed Chicken Rolls) recept
A Töltött csirke-roládok (Stuffed Chicken Rolls) hozzávalói:60 dkg csirkecomb
1 uborka
1 szál sárgarépa
3 db gomba
1 dl húsleves
2 evőkanál cukor
só
őrölt bors
3 tojás
2 teáskanál liszt
3 evőkanál szójaszósz
A Töltött csirke-roládok (Stuffed Chicken Rolls) elkészítési módja:
A csirkecombokról húzza le a bőrt, majd az ízületnél vágja ketté. Éles késsel csontozza ki, majd enyhén kiklopfolva alakítson nagyobb szeleteket belőlük. Locsolja meg kevés sóval elkevert rizsborral, és tegye félre 15 percre. Az uborkát és a répát tisztítsa meg, és vágja gyufaszálra. A gombát hasonlóan darabolja. A húslevest keverje el a cukorral és az őrölt borssal, majd ebben főzze puhára a zöldségféléket. Fedő nélkül párolja, hogy elfője a levét. Hagyja kihűlni. Utána keverje hozzá a liszttel felvert tojást, a szójaszószt, és gyenge lángon főzze sűrűre. Ezzel a töltelékkel kenje meg a hússzeleteket, tekerje fel azokat, és kösse meg. Kevés 15 perc alatt süsse aranybarnára a tekercseket. Sütés után távolítsa el a cérnát, majd vágja két ujjnyi karikák, s úgy tálalja.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: monit007, 2009. okt. 21. 20:16
A töltött csirke-roládok (stuffed chicken rolls) elkészítési módja és hozzávalói.