Gesztenyés csirkemell recept
30 perc
A Gesztenyés csirkemell hozzávalói:
25 dkg mélyhűtött gesztenyepüré (nem cukrozott)
4 nagy csirkemellfilé
2 kiskanál sütőmargarin
20 dkg darált sertéshús
1 tojás
1/2 dl tejszín
3 evőkanál olaj
A Gesztenyés csirkemell elkészítési módja:
A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni, majd villával jól szétnyomkodjuk. A húst megmossuk és mindkét oldalukról vékonyra kiveregetjük. A darált húshoz keverjük a tojást, a tejszínt, megsózzuk, borsozzuk, és beledolgozzuk az előkészített gesztenyemasszát. A hússzeletekre elosztjuk a tölteléket, összegöngyöljük, fogvájóval vagy hústűvel megtűzzük, és sóval, borssal bedörzsöljük. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a tekercsek minden oldalát szép pirosra sütjük. Tűzálló tálba tesszük, leöntjük a sütésből visszamaradt zsiradékkal, kevés vizet is öntünk alá, és alufóliával lazán letakarva a sütőben puhára pároljuk (25-30 perc). Amikor a hús megpuhult levesszük a fóliát, és további kb. 10 perc alatt megpirítjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Anne33, 2010. nov. 16. 20:04
A gesztenyés csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.