Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Gesztenyés csirkemell recept

Gesztenyés csirkemell recept

Elkészítési idő 30 perc

A Gesztenyés csirkemell hozzávalói:
25 dkg mélyhűtött gesztenyepüré (nem cukrozott)
4 nagy csirkemellfilé
2 kiskanál sütőmargarin
20 dkg darált sertéshús
1 tojás
1/2 dl tejszín
3 evőkanál olaj


A Gesztenyés csirkemell elkészítési módja:
A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni, majd villával jól szétnyomkodjuk. A húst megmossuk és mindkét oldalukról vékonyra kiveregetjük. A darált húshoz keverjük a tojást, a tejszínt, megsózzuk, borsozzuk, és beledolgozzuk az előkészített gesztenyemasszát. A hússzeletekre elosztjuk a tölteléket, összegöngyöljük, fogvájóval vagy hústűvel megtűzzük, és sóval, borssal bedörzsöljük. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a tekercsek minden oldalát szép pirosra sütjük. Tűzálló tálba tesszük, leöntjük a sütésből visszamaradt zsiradékkal, kevés vizet is öntünk alá, és alufóliával lazán letakarva a sütőben puhára pároljuk (25-30 perc). Amikor a hús megpuhult levesszük a fóliát, és további kb. 10 perc alatt megpirítjuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A gesztenyés csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook