Morgós csúcs recept
A Morgós csúcs hozzávalói:35 dkg darált keksz
10 dkg darált dió
30 dkg porcukor
4 dkg kakaópor
2 nagyon friss tojás
25 dkg mélyhűtött gesztenyepüré
10 dkg vaj vagy margarin
kevés rum, esetleg rumaroma
kristálycukor
kézi citromfacsaró
esetleg 1-2 evőkanál tej
magozott meggy (friss, fagyasztott vagy befőtt)
A Morgós csúcs elkészítési módja:
Sötét massza: összekeverek 20 dkg darált kekszet 10 dkg darált dióval, 25 dkg porcukorral, 4 dkg kakaóporral és két tojással, valamint ha szükséges, néhány kanál tejjel. Világos massza: 25 dkg felolvasztott gesztenyemasszát összekeverek 5 dkg porcukorral, 15 dkg darált keksszel, 10 dkg puha vajjal vagy margarinnal és egy kis rummal (vagy aromával). A sötét masszából nedves kézzel 20-25 kis golyót gyúrok, ezeket kristálycukorba forgatom. Egy felfordított kézi citromfacsaró üregébe nyomkodom, körben a falához. Belerakok egy lecsöpögtetett, magozott meggyszemet , és a világos masszával betöltöm az üreget. A formából könnyen ki lehet ütni, hűtve kell tárolni. Így is nagyon látványos, de minyonpapírra rakva a vendégek el sem hiszik, hogy Te készítetted!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Reiki, 2007. okt. 4. 09:33
A morgós csúcs elkészítési módja és hozzávalói.