Diós-cseresznyés lepény recept
A Diós-cseresznyés lepény hozzávalói:20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 kiskanál porcukor
pici só
12 dkg margarin
3 tojás
tejföl
kb. 75 dkg cseresznye
darált dió
porcukor
4 evőkanál méz
evőkanál darás liszt
A Diós-cseresznyés lepény elkészítési módja:
1.) Deszkára teszünk 20 dkg lisztet kevés sütőporral elvegyítve, továbbá 1 kiskanál porcukrot, pici sót, 12 dkg margarint, 1 tojássárgát, és annyi tejfölt, hogy szép sima tésztát tudjunk belőle kidolgozni. A tésztát kinyújtjuk, és kibélelünk bele egy karimás szélű tepsit. 2.) Ezután a cseresznyével beterítjük a tésztát és a tetejét meghintjük dióval kevert porcukorral. 3.) 2 tojás sárgáját egy tálban habosra keverünk 4 evőkanál mézzel, hozzáadunk 1 dl tejfölt, 2 evőkanál darás lisztet és 3 tojás keményre vert habját. Ezzel a habos tömeggel egyenletesen bevonjuk a cseresznyés tésztát és szép rózsaszínűre sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Reiki, 2007. okt. 1. 15:41
A diós-cseresznyés lepény elkészítési módja és hozzávalói.