Görög spenót torta recept
A Görög spenót torta hozzávalói:1 csomag réteslap
1 kg friss spenót (vagy 80 dkg fagyasztott leveles spenót)
2 teáskanál vaj, vagy Rama
1 fej fehér hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál vaj, vagy Rama
3 evőkanál liszt
4 dl tej
só
bors
szerecsendió
6 tojás
20 dkg feta sajt
olívaolaj
A Görög spenót torta elkészítési módja:
Egy kapcsos tortaformát kenjünk ki egy kis olívaolajjal vagy vajjal, és fektessünk bele 2 réteslapot. A spenótlevelet forrázzuk le, vagy a fagyasztott spenótot engedjük fel. Egy serpenyőben 2 evőkanál vajon pirítsuk meg az összevágott fehér hagymát és fokhagymát, majd adjuk hozzá a spenótot. Egy másik serpenyőben olvasszunk vajat, adjunk hozzá lisztet, majd öntsük fel tejjel. Addig forraljuk, míg be nem sűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük szerecsendióval, majd öntsük hozzá a spenótos keveréket. Törjük bele az egész tojásokat, a fetát is morzsoljuk bele. Jól keverjük el, és öntsük a réteslappal kibélelt tortaformába. Hajtsuk be a réteslapok széleit, és 2 teljes réteslappal fedjük le az egészet. 180 fokra előmelegített sütőbe tegyük, és süssük 30-40 percet.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2013. jún. 9. 18:28
A görög spenót torta elkészítési módja és hozzávalói.