Trencséni kenyér, 750 g recept


3 kanál olaj
200 ml tej
1 kanál citromlé
1 kanál tejfol
1 kanál méz
400 g liszt
1 kanál koménymag
3/4 kanál só
1 kozepes fott krumli
15 g friss éleszto
A Trencséni kenyér, 750 g elkészítési módja:
Ebben a sorrendben belerakjuk a kenyérsutobe és kész.
Az én újításom, tej helyett víz/ a felfogásom miatt, engem úgy tanítottak hogy a tej kalácsba való/, koménymag helyett lenmag,és napraforgómag,picit tobb tejfol ha nincs idom krumplit fozni. Sutoben sutom, mert szeretem ha jó vastag a kenyér héja, az én gépem a kenyér tetejét nem suti jól meg. Nagyon finom az eredi recept szerint is, rozsos búzalisztbol készítik, de használtam már fehérlisztet tk.lisztel keverve
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: githaj, 2010. aug. 10. 12:57
A trencséni kenyér, 750 g elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.