Zabpelyhes süti II. recept
30 perc
A Zabpelyhes süti II. hozzávalói:
5 tojás
5 kanál olaj
5 kanál zabpehely
5 kanál reszelt kokusz
1 kanál édesíto por/szájíz szerint/
2 sárgarépa/reszelve/
1 alma /reszelve/
1/2 sutopor
1/2 mokkás kanálnyi szódabicarbona/nem fontos/
A Zabpelyhes süti II. elkészítési módja:
5 tojásfehérjét felvertem habnak, utána hozzáadtam a sárgákat és lassan az olajat, édesítoport ezt mind a habverés programmal.Eléggé tartos hab keletkezik. Majd kicseréltem a habvero lapátokat dagasztos lapátokra /spirál alaku/ és hozzáadtam a tobbi hozzávalot. Beleontottem kikent és kilisztezett tepsibe kb.15 percig sutottem.
kanál=leveseskanál
Nekem egyszeru tepsim van és szépen beleragadt, de legeloszor maffinformában sutottem akkor még cseresznyét is tettem a tetejére, és mikor kihult szépen le lehetett venni a papírt.
Ha ízlik orulok, ha nem, nyugodtan kritizáld szívesen fogadom azt is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: githaj, 2010. jún. 20. 11:24
A zabpelyhes süti ii. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.