Főoldal » Receptek » Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei » Zabpelyhes finom túrógombóc recept

Zabpelyhes finom túrógombóc recept

Zsírtartalom 20,9
Szénhidráttartalom 29,2 gramm

A Zabpelyhes finom túrógombóc hozzávalói:
50 dkg félzsíros tehéntúró
10 dkg zabpehely 3 db tojás
4 dkg zsemlemorzsa
2 dkg Rama margarin
1 dl 12%-os tejföl
reszelt citrom héja
folyékony édesítôszer


A Zabpelyhes finom túrógombóc elkészítési módja:
Az áttört túrót összekeverjük a zabpehellyel, az egész tojásokkal, a reszelt citrom héjjal és 8-10 csepp folyékony édesítôszerrel, majd félóráig pihentetjük. Vizes kézzel gombócokat formázunk, forrásban lévô sós vízben kifôzzük. A zsemlemorzsát egy teflonserpenyôben enyhén megpirítjuk, a tûzrôl lehúzva hozzákeverjük a margarint, ebben forgatjuk meg a jól lecsurgatott gombócokat. Ha kész, lelocsoljuk a tejföllel, és ízlés szerint még édesíthetjük édesítôszerrel.


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A zabpelyhes finom túrógombóc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook