Zabpelyhes finom túrógombóc recept



50 dkg félzsíros tehéntúró
10 dkg zabpehely 3 db tojás
4 dkg zsemlemorzsa
2 dkg Rama margarin
1 dl 12%-os tejföl
reszelt citrom héja
folyékony édesítôszer
A Zabpelyhes finom túrógombóc elkészítési módja:
Az áttört túrót összekeverjük a zabpehellyel, az egész tojásokkal, a reszelt citrom héjjal és 8-10 csepp folyékony édesítôszerrel, majd félóráig pihentetjük. Vizes kézzel gombócokat formázunk, forrásban lévô sós vízben kifôzzük. A zsemlemorzsát egy teflonserpenyôben enyhén megpirítjuk, a tûzrôl lehúzva hozzákeverjük a margarint, ebben forgatjuk meg a jól lecsurgatott gombócokat. Ha kész, lelocsoljuk a tejföllel, és ízlés szerint még édesíthetjük édesítôszerrel.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2016. nov. 6. 11:10
A zabpelyhes finom túrógombóc elkészítési módja és hozzávalói.