Foccacia recept
A Foccacia hozzávalói:500 gr liszt (en keverem a simat, a telj. kiorlesuvel,1:4)
7 g (1 ek) szarazeleszto
3 ek olivaolaj
3 dl meleg viz (eloszor kevesebbet, majd szukseg szerint kanallal adagolva)
1 kk so ( ugy remlik ez keves volt, de jobb a sotlanabb, mint a nagyon sos)
1 tk mez
fokhagyma, sajat orlesu rozmarin, bors
A Foccacia elkészítési módja:
A vizet megmelegitettem, egy reszehez hozzaadtam a mezet, olajat es ezt osszekevertem a megszitalt liszttel, majd beletettem a kenyersutobe es beallitottam dagasztasra, nagyon jo munkat vegzett. Masfel ora mulva lisztezett deszkan egy kicsit megpuffoltem, majd 8 reszre osztottam es enyhen meglapogatva, sutopapirral kibelelt tepsire helyeztem, letakartam olajozott sutopapirral, es erre teritettem konyharuhat. Igy hagytam allni fel orat. 250 fokon,10- 15 percig sutottem.
nehany perc utan lejjeb vesszuk a homersekletet kb 200 fokra,
kepek mar az albumomban...
http://static.hoxa.hu/pic/naplo_kepek/2010/0719/11179867.jpg
http://static.hoxa.hu/pic/naplo_kepek/2010/0719/11179871i.jpg
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: kumameya, 2010. júl. 19. 06:30
A foccacia elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.