Kolbásszal, és sajttal töltött szezámos batyuk recept
A Kolbásszal, és sajttal töltött szezámos batyuk hozzávalói:A tésztához:
40 dkg finomliszt
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 dl étolaj
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
A töltelékhez:
1 szál parasztkolbász
6-8 kockasajt
A tészta kenéséhez:
1 db tojás
szezámmag
A Kolbásszal, és sajttal töltött szezámos batyuk elkészítési módja:
A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk, és 1 órát langyos helyen kelesztjük. A töltelékhez a kolbászt apró kockákra vágjuk, majd összedolgozzuk a sajttal. A tésztát vékonyra nyújtjuk, közepes korongokat szaggatunk belőle. A korongok egyik felére teszünk a töltelékből. A tészta széleit megkenjük felvert tojással, összehajtjuk, és villával összenyomkodjuk. A megtöltött batyukat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 percet pihentetjük. Megkenjük felvert egész tojással, megszórjuk szezámmaggal, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: mese, 2013. jan. 13. 06:13
A kolbásszal, és sajttal töltött szezámos batyuk elkészítési módja és hozzávalói.