Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Kolbásszal, és sajttal töltött szezámos batyuk recept

Kolbásszal, és sajttal töltött szezámos batyuk recept

A Kolbásszal, és sajttal töltött szezámos batyuk hozzávalói:
A tésztához:
40 dkg finomliszt
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 dl étolaj
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
A töltelékhez:
1 szál parasztkolbász
6-8 kockasajt
A tészta kenéséhez:
1 db tojás
szezámmag


A Kolbásszal, és sajttal töltött szezámos batyuk elkészítési módja:
A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk, és 1 órát langyos helyen kelesztjük. A töltelékhez a kolbászt apró kockákra vágjuk, majd összedolgozzuk a sajttal. A tésztát vékonyra nyújtjuk, közepes korongokat szaggatunk belőle. A korongok egyik felére teszünk a töltelékből. A tészta széleit megkenjük felvert tojással, összehajtjuk, és villával összenyomkodjuk. A megtöltött batyukat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 percet pihentetjük. Megkenjük felvert egész tojással, megszórjuk szezámmaggal, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A kolbásszal, és sajttal töltött szezámos batyuk elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook