Harcsapaprikás pikáns galuskával recept
A Harcsapaprikás pikáns galuskával hozzávalói:A harcsapaprikáshoz:
1 kg harcsafilé (a bőre nem kell)
2-3 evőkanál olaj
1 nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
2 kisebb paradicsom
fűszerpaprika
só
borsikafű
majoranna
1 evőkanál liszt
1,5 dl tejföl
A galuskához:
3 tojás
kb. 10 púpos evőkanál liszt
3 dkg olvasztott vaj
25 dkg túró
1 kis csokor friss kapor
2-3 evőkanál olívaolaj
só
A Harcsapaprikás pikáns galuskával elkészítési módja:
A hagymát (néhány könnycsepp kíséretében) finomra vágom, és az olajon megdinsztelem, felöntöm egy kis vízzel, hozzáadom a fokhagymát is, és jól szétfőzöm. Sűrű, tartalmas pörköltalapot készítek. Megszórom pirospaprikával, dobok bele paradicsomot, paprikát (ízlés szerint mehet bele akár halászlékocka is). Belerakom a kockára vágott harcsát (jelen esetben afrikai harcsát választottam), megsózom, fűszerezem borsikafűvel, majorannával, és készre főzöm. Mielőtt egészen megfő, a tejfölt pici liszttel kikeverem, és a paprikásra öntöm. Ettől finom, selymes lesz a szaftja. Ezt követően készítem el a galuskát. A vajat folyósra olvasztom, egy tálban felverem a 3 tojást, majd hozzáadom a lisztet, a vajat, a túrót, az apróra vágott kaprot, sót. Jól elkeverem, míg puha galuskatésztát kapok. Kb. 2,5 liter vizet forralok, picit sózom, és beleszaggatom a galuskát. Amikor megfőtt, leszűröm és meglocsolom az olívaolajjal. Eljött a pillanat, amikor *kész az ebéd* kiáltással végre asztalhoz hívhatjuk az éhes családtagokat.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2013. jan. 16. 13:49
A harcsapaprikás pikáns galuskával elkészítési módja és hozzávalói.