Tojásos egytálétel recept
A Tojásos egytálétel hozzávalói:8-10 tojás
maradék kifőtt tészta
10 dkg bacon szalonna
15 dkg fagyasztott zöldborsó
1 pohár tejföl
2-3 db paradicsom
petrezselyemlevél
bazsalikom
só, bors
A Tojásos egytálétel elkészítési módja:
Kikenünk egy jénai tálat zsírral vagy vajjal, és a kifőtt tésztát letesszük a tál aljára. A tojásokat felverjük, beleöntjük a tejfölt, sózzuk, borsozzuk és beleszórjuk a finomra vágott petrezselyemlevelet, kis bazsalikomot. Mindezt ráöntjük a tésztára, megrázogatva, döntögetve a tálat, hogy a tésztát mindenhol ellepje. A bacont feldaraboljuk és egyenletesen rászórjuk a tojásos masszára. A zöldborsót is rászórjuk. A paradicsomot felkarikázzuk és befedjük vele az egész masszát. Addig sütjük, ameddig a paradicsom kicsit megfonnyad és a rántotta felpúposodik, mindenhol jól átsül és már nem folyik. Mikor kivettük, akkor mindjárt melegen felvágjuk kockákra és tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2013. jan. 28. 19:58
A tojásos egytálétel elkészítési módja és hozzávalói.