Burgonyakrémleves tejszínesen recept
A Burgonyakrémleves tejszínesen hozzávalói:3-4 nagyobb burgonya
szerecsendió
só
bors
2 dl tejszín kb.
metélőhagyma
A Burgonyakrémleves tejszínesen elkészítési módja:
A krumplit hámozzunk meg, vágjuk kockára. Öntsük fel kb. 3 dl vízzel, forraljuk fel. Ízesítsük egy kiskanál ételízesítővel, fél teáskanál szerecsendióval, egy kevés borssal, ha megfőtt a krumpli. Főzzük még pár percig, majd öntsünk rá 1 dl tejszínt, forraljuk még egy picit, turmixoljuk össze óvatosan az egészet. Ízlés szerint még 1 dl tejszínt önthetünk a levesbe. A végén szórjuk meg metélőhagymával vagy petrezselyemmel. Pirított zsemlekockát, vagy nagy lyukú reszelőn lereszelt sajtot adhatunk hozzá.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2013. jan. 27. 19:52
A burgonyakrémleves tejszínesen elkészítési módja és hozzávalói.