Citromos-meggyes clafoutis lisztmentesen recept
A Citromos-meggyes clafoutis lisztmentesen hozzávalói:2 tasak vaníliás pudingpor
3 db tojás
2 dl habtejszín (cukormentes)
2 dl tej
1 csipet só
6 ek édesítőszer (porédesítő)
0.5 db citrom (reszelt héja és leve)
5 dkg mandula (szeletelt, ízlés szerint)
0.5 kk fahéj
30 dkg meggy
A Citromos-meggyes clafoutis lisztmentesen elkészítési módja:
A tojásokat az 5 ek édesítővel és egy csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejszínt, a tejet és a pudingport, végül belereszeljük a citromhéját, és hozzáöntjük a levét (palacsintatészta sűrűségű tésztát kell kapnunk). A meggyet fahéjjal és 1 ek édesítővel összekeverjük, és egy sütőpapírral bélelt, kerek tortaformában egyenletesen elrendezzük. A gyümölcsre ráöntjük a tésztát, tetejét megszórjuk szeletelt mandulával. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd fóliával letakarva, még 15 percig. Ha kihűlt, felszeleteljük, és tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2014. jún. 16. 20:09
A citromos-meggyes clafoutis lisztmentesen elkészítési módja és hozzávalói.