Zabkoch update 1 recept



250 g zabpehely
1 l tej
1 csomag vaníliás pudingpor
2 tojás
édesítőszer
kevés vaj vagy margarin
cukormentes lekvár, szörp
A Zabkoch update 1 elkészítési módja:
A zabpehelyből és a tejből sűrű zabkását főzünk, mikor már rotyog és sűrűsödött, belekeverjük a kevés tejjel és ízlés szerinti édesítőszerrel csomómentesre kevert pudingport, kb még egy percig kevergetjük. Hagyjuk kicsit hűlni, majd a tojás sárgákat hozzáadjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, s ezt is óvatosan hozzá keverjük. Kivajazott, vagy margarinozott tepsibe vagy jénaiba tesszük, kb 180 C fokon 30-40 percig sütjük. Hígított lekvárral, esetleg cukormentes pudinggal tálaljuk.
másfajta pudingporral is finom lehet, illetve gyümölcsök is mehetnek bele.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: Newsy, 2009. márc. 29. 10:07
A zabkoch update 1 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.