Márvány torta (paleo) recept
A Márvány torta (paleo) hozzávalói:60 dkg ToTu (nem paleozóknak rögös túró)
4 dl kókuszkrém (nem paleozóknak sűrű tejföl)
15 dkg eritritol (vagy nyírfacukor, vagy xilit) (nem paleozóknak cukor)
4 tojás
1,5 dl paleolaj vagy olvasztott kókuszolaj (nem paleozóknak étolaj)
1 citrom leve és reszelt héja
2 evőkanál holland kakaó
A Márvány torta (paleo) elkészítési módja:
A totut a kókuszkrémmel és az édesítő anyaggal turmixgépben, vagy késes darálóban sima krémmé dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojásokat, az olajat, a citrom héját és levét. Egyneművé dolgozzuk. 24 centis kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Beleöntjük a massza 2/3-át. A maradékhoz keverjük a kakaót. Evőkanálnyi halmokat teszünk a sima masszára belőle. Villa segítségével spirál szerűen beleforgatjuk a kakaós részt a simába. Óvatosan az asztalhoz ütögetjük a formát, mert így a teteje teljesen simává válik. Végül 160 fokra előmelegített sütőben 50-55 perc alatt megsütjük. Kivesszük, kihűtjük. Amíg hűl is szilárdul a torta. Friss málnával és citromfűvel díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2014. jún. 11. 18:13
A márvány torta (paleo) elkészítési módja és hozzávalói.