Meggyes kekszes recept
40 perc
A Meggyes kekszes hozzávalói:
70 dkg magozott meggy
18 dkg kristálycukor
18 dkg búzadara
4 cs vaníliás cukor
1 tk őrölt fahéj
1 liter víz
háztartási vagy vajas keksz
Csokimáz:
2 dl habtejszín
1 tábla étcsoki (10 dkg)
A Meggyes kekszes elkészítési módja:
A vízben feltettem főni a magozott, mirelit meggyet a cukorral, vaníliás cukorral. Miután felforrt még 5 percig főztem, majd hozzáöntöttem a búzadarát és állandóan kevergettem, amíg megfőtt. Mikor besűrűsödik úgy, hogy látszik a lábos alja, jó. Előzőleg egy 23*23 cm-es kapcsos forma alját befóliáztam, majd kiraktam háztartási kekszekkel. Mivel kerek kekszeim voltak, többet el kellett törnöm, hogy befedjem a hézagokat. A még forró meggyes krémet ráöntöttem, és a tetejét ismét kiraktam kekszekkel. Most kekszdarát szórtam a hézagokba, hogy nagyjából egyenletes legyen a torta teteje. Tetejét bevontam csokimázzal és készen is van. Jól lehűtve szeletelhető. A csokimázhoz a tejszínt melegedni tettem, közben beletördeltem a csokit. Kavargatva felforraltam és kis ideig főztem, hogy sűrűsödjön. Azonnal ráöntöttem a torta tetejére.
Tálaláskor adhatunk hozzá tejszínhabot.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2014. jún. 9. 05:28
A meggyes kekszes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.