Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Meggyes kekszes recept

Meggyes kekszes recept

Elkészítési idő 40 perc

A Meggyes kekszes hozzávalói:
70 dkg magozott meggy
18 dkg kristálycukor
18 dkg búzadara
4 cs vaníliás cukor
1 tk őrölt fahéj
1 liter víz
háztartási vagy vajas keksz

Csokimáz:
2 dl habtejszín
1 tábla étcsoki (10 dkg)


A Meggyes kekszes elkészítési módja:
A vízben feltettem főni a magozott, mirelit meggyet a cukorral, vaníliás cukorral. Miután felforrt még 5 percig főztem, majd hozzáöntöttem a búzadarát és állandóan kevergettem, amíg megfőtt. Mikor besűrűsödik úgy, hogy látszik a lábos alja, jó. Előzőleg egy 23*23 cm-es kapcsos forma alját befóliáztam, majd kiraktam háztartási kekszekkel. Mivel kerek kekszeim voltak, többet el kellett törnöm, hogy befedjem a hézagokat. A még forró meggyes krémet ráöntöttem, és a tetejét ismét kiraktam kekszekkel. Most kekszdarát szórtam a hézagokba, hogy nagyjából egyenletes legyen a torta teteje. Tetejét bevontam csokimázzal és készen is van. Jól lehűtve szeletelhető. A csokimázhoz a tejszínt melegedni tettem, közben beletördeltem a csokit. Kavargatva felforraltam és kis ideig főztem, hogy sűrűsödjön. Azonnal ráöntöttem a torta tetejére.

Tálaláskor adhatunk hozzá tejszínhabot.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggyes kekszes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook