Cseresznyés süti tejfölös tésztából recept
A Cseresznyés süti tejfölös tésztából hozzávalói:Tésztához:
1 pohár (30 dkg) liszt
¾ csomag sütőpor
3 tojás
1 pohár cukor (20dkg)
1 pohár (3,3 dl) tejföl
½ pohár (1,5 dl) olaj
90 dkg cseresznye
Tepsi kikenéséhez:
2 dkg margarin
1 ek liszt
A Cseresznyés süti tejfölös tésztából elkészítési módja:
A cseresznyét alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket: szár, levél és a magokat eltávolítjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük. Egy közepes méretű tepsit (20*34 cm) kikenünk margarinnal és megszórjuk kevéske liszttel. A sütőport elkeverjük a lisztben. A tojásokat a cukorral gépi habverővel a legmagasabb fokozatosan kb. 3-4 percig verjük. Hozzákeverjük a tejfölt és az olajat. Legvégül beleszórjuk a sütőporos lisztet és alaposan összeforgatjuk. Az előkészített tepsibe simítjuk a sűrű masszát. A cseresznye felét rárakjuk, jól belenyomkodjuk, majd a másik felét a tetejére rakjuk. 180 fokon hőlégkeveréssel 40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Porcukorral meghintve tálaljuk. Bármilyen más gyümölccsel, meggyel, barackkal, ribizlivel elkészíthető.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2014. jún. 7. 11:19
A cseresznyés süti tejfölös tésztából elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.