Zserbós palacsinta recept
A Zserbós palacsinta hozzávalói:A palacsintákhoz:
- 2 bögre liszt
- 2 bögre tej
- 3 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor, vagy 2 teáskanál vaníliaaroma
A töltelékhez:
- 10 dkg darált dió
- 5 dkg porcukor
- 15 dkg házi baracklekvár
A tetejére:
- 1 tábla étcsokoládé vagy étbevonó
A Zserbós palacsinta elkészítési módja:
A tojás sárgáját és a fehérjét különválasztjuk. A sárgához hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, a vaníliát és a tejet, majd csomómentesre keverjük. Ezután a tojásfehérjét habbá verjük, hozzáforgatjuk a tésztához, majd serpenyőben egy mokkáskanálnyi olajat hevítünk, és a sütő közepébe egy merőkanálnyi tésztát teszünk. Ha nem terül szét, akkor a merőkanállal eligazgatjuk. Minden palacsinta előtt csorgatunk egy kevés olajat a serpenyőbe, nem szabad elfelejteni! Ha elkészültünk a sütögetéssel, akkor a diót, a porcukrot és a lekvárt összekeverjük, majd megkenjük vele a palacsintákat, amiket szépen egymás tetejére tornyozunk. Végül mikrohullámú sütőben vagy gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, ráöntjük a tortánk tetejére és egy kés lapjával elegyengetjük, hogy egyenletesen fedjen.
A tölteléket egyébként előre is elkészíthetjük…
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Szafy, 2014. jún. 10. 08:02
A zserbós palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.