Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Zserbós palacsinta recept

Zserbós palacsinta recept

A Zserbós palacsinta hozzávalói:
A palacsintákhoz:
- 2 bögre liszt
- 2 bögre tej
- 3 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor, vagy 2 teáskanál vaníliaaroma

A töltelékhez:
- 10 dkg darált dió
- 5 dkg porcukor
- 15 dkg házi baracklekvár

A tetejére:
- 1 tábla étcsokoládé vagy étbevonó


A Zserbós palacsinta elkészítési módja:
A tojás sárgáját és a fehérjét különválasztjuk. A sárgához hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, a vaníliát és a tejet, majd csomómentesre keverjük. Ezután a tojásfehérjét habbá verjük, hozzáforgatjuk a tésztához, majd serpenyőben egy mokkáskanálnyi olajat hevítünk, és a sütő közepébe egy merőkanálnyi tésztát teszünk. Ha nem terül szét, akkor a merőkanállal eligazgatjuk. Minden palacsinta előtt csorgatunk egy kevés olajat a serpenyőbe, nem szabad elfelejteni! Ha elkészültünk a sütögetéssel, akkor a diót, a porcukrot és a lekvárt összekeverjük, majd megkenjük vele a palacsintákat, amiket szépen egymás tetejére tornyozunk. Végül mikrohullámú sütőben vagy gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, ráöntjük a tortánk tetejére és egy kés lapjával elegyengetjük, hogy egyenletesen fedjen.

A tölteléket egyébként előre is elkészíthetjük…


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A zserbós palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook