Feketeerdő kocka recept
60 perc
A Feketeerdő kocka hozzávalói:
Tészta
4 db tojás
4 púpos evőkanál porcukor
2 evőkanál liszt
1 cs. csokoládés puding
1/3 sütőpor
Krém
1 üveg meggybefőtt
2 cs. vaníliás puding
10 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
fahéj
2 dl tejszínhab
A Feketeerdő kocka elkészítési módja:
A tésztához a 4 tojásfehérjét kemény habbá verem, közben beleteszem a 4 púpos evőkanál porcukrot, majd hozzáadom a 4 tojássárgát. Ezután hozzáadok 2 evőkanál lisztet, 1 cs. csokipudingot, valamint a sütőport. Ramával kikent és kilisztezett (kb. 29x33) tepsiben megsütöm. Krém: 1 üveg meggybefőttet apróra vágok, a levét visszafogom és kiegészítem vízzel, hogy 6 dl legyen. Az így kapott levet a 2 cs. vaníliás pudinggal, 10 dkg cukorral, és 1 cs. vaníliás cukorral felfőzöm, még forrón hozzáadom a meggyet, és fahéjjal ízesítem. A tetejére kerül a tejszínhab amit csokireszelékkel megszórok.
ütési hőfok:180 ℃
sütési idő:20 perc
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Szafy, 2014. jún. 3. 09:18
A feketeerdő kocka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.