Citromos spárgasaláta főtt tojással és baconnal recept
A Citromos spárgasaláta főtt tojással és baconnal hozzávalói:2 adag:
250g zöldspárga
2 db tojás
100g baconszalonna
1 kisebb darab citrom
0,2dl olívaolaj
1 teáskanál mustár
folyékony édesítőszer
só
bors
A Citromos spárgasaláta főtt tojással és baconnal elkészítési módja:
A spárgát miután megtisztítottuk, enyhén sós, vízben roppanósra főzzük, ehhez kb. 6 perc szükséges. Közben a 2 tojást is megfőzzük. A baconszalonnát minimális zsiradékon kisütjük. Kis tálkába kipréseljük a citrom levét, és elkeverjük az olívaolajjal, mustárral, majd ízesítjük sóval, borssal és folyékony édesítőszerrel. Az elkészült spárgára locsoljuk az öntetet, majd a főtt tojásokat félbevágjuk, és a spárga tetejére helyezzük. Végül a bacon szalonnát is ízlésesen a salátánkra szórjuk. Teljes kiőrlésű, felkarikázott és megpirított baguettet kínálunk mellé.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: MRG1, 2014. jún. 28. 09:30
A citromos spárgasaláta főtt tojással és baconnal elkészítési módja és hozzávalói.