Sajt és tejföl alatt sült csirkecomb recept
A Sajt és tejföl alatt sült csirkecomb hozzávalói:4 db csirkecomb
6 dkg liszt
1 teáskanál pirospaprika
majoránna
só
ételízesítő
őrölt fehérbors
fokhagymapor
bazsalikom
2 fej vöröshagyma
1 nagy pohár tejföl
4-5 evőkanál olívaolaj
15-20 dkg reszelt sajt
A Sajt és tejföl alatt sült csirkecomb elkészítési módja:
A combokat kicsit besózzuk, és állni hagyjuk, amíg előkészítjük a tepsit és a lisztes keveréket. A tepsit jól kikenjük margarinnal. A lisztet az ízlés szerinti fűszerekkel, a pirospaprikával és a fokhagymaporral jól összekeverjük, majd beleforgatjuk a combokat, és a tepsibe egymás mellé helyezzük. A maradék lisztet a tetejére szórjuk. A vöröshagymát vékonyra szeleteljük, a húsra szórjuk, majd ráreszeljük a sajtot. A tejfölt jól kikeverjük az olajjal, és a sajtos húsra öntjük. Fóliával lefedjük, és közepes lángon kb másfél óráig pároljuk, majd a fóliát levéve szép pirosra sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Kriszta0930, 2010. jún. 3. 18:33
A sajt és tejföl alatt sült csirkecomb elkészítési módja és hozzávalói.