Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Bolognai tésztarakottas recept

Bolognai tésztarakottas recept

A Bolognai tésztarakottas hozzávalói:
500g penne tészta
olaj (a főzővízbe)

Mártáshoz:

2 közepes paradicsom konzerv
1 nagy fej vöröshagyma
500g darált hús
kb.1 dl víz

cukor
bors
majoranna
oregáno
bazsalikom
rozmaring

Öntethez:

2 tojás
1 kis pohár tejföl
kb. 5 dkg reszelt sajt

bors

Tetejére:

kb. 10 dkg sajt


A Bolognai tésztarakottas elkészítési módja:
A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk. Olajon megdinszteljük, majd hozzárakjuk a húst, és fehéredésig piritjuk, aztán kb. 1 dl vízzel felöntjük, puhára pároljuk (~10 perc). Majd hozzáöntjük a két paradicsom konzervet és összerotyogtatjuk. Ezután mindenki a saját szája íze szerint sózza, fűszerezze. Kicsit összeforraljuk. A mártást és a tésztát jó alaposan összekeverjük. Az öntethez a két tojást a tejfölt és a sajtot összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tepsit kiolajozzuk. A bolognais pennét a tepsibe (20x33cm) öntjük, majd rátesszük az öntetet és a maradék reszelt sajtot. Majd a sütőben addig sütjük, míg a sajt el nem kezd pirulni.


Kategória: Egytálételek receptjei


A bolognai tésztarakottas elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook