Bolognai tésztarakottas recept
A Bolognai tésztarakottas hozzávalói:500g penne tészta
olaj (a főzővízbe)
Mártáshoz:
2 közepes paradicsom konzerv
1 nagy fej vöröshagyma
500g darált hús
kb.1 dl víz
só
cukor
bors
majoranna
oregáno
bazsalikom
rozmaring
Öntethez:
2 tojás
1 kis pohár tejföl
kb. 5 dkg reszelt sajt
só
bors
Tetejére:
kb. 10 dkg sajt
A Bolognai tésztarakottas elkészítési módja:
A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk. Olajon megdinszteljük, majd hozzárakjuk a húst, és fehéredésig piritjuk, aztán kb. 1 dl vízzel felöntjük, puhára pároljuk (~10 perc). Majd hozzáöntjük a két paradicsom konzervet és összerotyogtatjuk. Ezután mindenki a saját szája íze szerint sózza, fűszerezze. Kicsit összeforraljuk. A mártást és a tésztát jó alaposan összekeverjük. Az öntethez a két tojást a tejfölt és a sajtot összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tepsit kiolajozzuk. A bolognais pennét a tepsibe (20x33cm) öntjük, majd rátesszük az öntetet és a maradék reszelt sajtot. Majd a sütőben addig sütjük, míg a sajt el nem kezd pirulni.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Kriszta0930, 2010. okt. 22. 09:14
A bolognai tésztarakottas elkészítési módja és hozzávalói.