Ananásszal töltött, göngyölt csirkemell recept
Az Ananásszal töltött, göngyölt csirkemell hozzávalói:kb. 40 dkg csirkemell
12 szelet bacon
3 karika ananász
só
bors
vegeta
bazsalikom
Körethez tetszőleges zöldségek:
1-2 kisebb cukkini
2-3 db répa
1-2 fej lila-/ vöröshagyma
2-3 szál újhagyma
kicsiből 8-10, nagyból 4-5 db krumpli
esetleg alma
Az Ananásszal töltött, göngyölt csirkemell elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük. Megmossuk a csirkemelleket, és 6 szeletre vágjuk őket. A húsokat kiklopfoljuk (hogy könnyebb legyen felcsavarni). Mindkét oldalát besózzuk, borsozzuk, vegetázzuk, bazsalikomot csak "belülre" szórjunk. Egy bacon szeletet lefektetünk. Egy fél karika ananászt ráteszünk, és összegöngyöljük a melleket. A kész tekercseket befedjük bacon-nel, ha kell, hústűvel, fogpiszkálóval rögzítjük. A zöldségeket megmossuk, amit kell megpucolunk, és igény szerinti méretűre vágjuk/ cikkezzük. A krumplit egy kis vegetával ízesíthetjük. Tepsibe fektetjük a zöldségeket és a húsokat. Egy kis vizet öntünk alá. A sütőbe tolva 30 percig sütjük, majd 5 percig grill fokozaton pirítjuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2012. jan. 9. 08:16
Az ananásszal töltött, göngyölt csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.